Injinji Trail Midweight Mini-Crew

Sinds een aantal jaren loop ik op zogenaamde teensokken van Injinji. Bij het lopen van langere afstanden had ik altijd last blaren. Toen ik ultra’s ging lopen werden blaren een steeds groter probleem. Afplakken hielp niet meer. Mijn voeten herstelden gewoon niet snel genoeg van de kilometers die ik gelopen had.

Ik had ooit eens een setje Injinj teensokken in een goodie bag bij een trailrun gekregen. Als je ze voor de eesrte keer aantrekt dan voelt het heel raar aan. Het setje teensokken belandde dus ongebruikt in de kast. Totdat ik steeds meer last kreeg van blaren. Die zaten met name tussen mijn tenen en werden veroorzaakt door het schuren van de tenen tegen elkaar. Na een maand wennen aan de teensokken was ik overtuigd. Nooit meer blaren tijdens het hardlopen. Zelfs niet bij ultra afstanden van 80 kilometer en hoger.

Volgens Injinji zijn dit de voordelen: Veel mensen vragen zich af waarom “teensokken” beter zijn dan de traditionele sok. Het antwoord is verrassend simpel. Wij hebben een sok ontwikkeld die anatomisch is afgestemd op jouw voet. Het “vijf-tenen” ontwerp zorgt ervoor dat je tenen op een natuurlijke manier worden gespreid. Dit geeft je meer stabiliteit, een meer comfort. We gebruiken alleen de allerbeste materialen; deze zijn duurzaam, licht, en flexibel. Op deze manier bieden ze jouw voeten het grootste ademend vermogen, wat zorgt voor koele, droge en fijn aanvoelende voeten. We wilden een sok ontwerpen die van nature goed zit, beschermt tegen blaren, en zo lekker zit dat je vergeet dat je uberhaupt sokken aan hebt. Want dat is hoe het hoort te zijn.

Mijn conclusie is dat ik nooit meer anders wil. De sokken zijn niet goedkoop maar de kwaliteit is goed. Een paar teensokken gaat lang mee. Er zijn verschillende soorten en modellen. Daarnaast kun je ook kiezen uit een aantal fleurige ontwerpen. Maar als je niet voor uiterlijk gaat kies dan gewoon grijs of zwart. Dat is duurzaam en tijdloos.

 

De Mini-Crew is ook verkrijgbaar in andere maten. Klik hier voor een overzicht.

Geef een reactie