Retie Trail BE

Op zondag 28 oktober 2018 vond in de bossen van Retie de Retie Trail plaats. Het startpunt van de trail ligt in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark. Er kan gekozen worden uit de afstanden 8, 16 of 31 kilometer. Ik start op deze laatste zondag van oktober op de 16 kilometer.

Blijkbaar is dit evenement populair. Ongeveer een week voor de Retie Trail ontvang ik een nieuwsbrief waarin vermeld staat dat er geen daginschrijvingen meer mogelijk zijn. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Ik heb even gekeken in de uitslagen en blijkbaar zijn er meer dan 600 deelnemers gestart.

Het evenement is goed georganiseerd. Parkeren verloopt soepel en is mogelijk op steenworp afstand van het inschrijfbureau en de start. Alle faciliteiten zijn buiten en het is ’s morgens maar een paar graden boven het vriespunt. Daar kan de organisatie niet veel aan doen natuurlijk maar het was fijn geweest als een van de tenten rondom de start voorzien was van een verwarming. Nu zag je veel lopers terug gaan naar de auto om zich in een stationair draaiende auto op te warmen.

Ik heb 16 kilometer trail gelopen. Het was een afwisselend parcours dat nogal vlak was. Op een aantal punten was de mogelijkheid om nog wat hoogtemeters in de trail op te nemen maar blijkbaar heeft de organisatie ervoor gekozen dit niet te doen. Jammer, dat had het wel completer gemaakt. Het tempo van de trailrun lag best hoog. Ik heb van het begin af aan in het voorste deel van het deelnemersveld gelopen. Ik heb het idee dat dit vooral hardlopers van de verschillende atletiekverenigingen in de buurt waren. De echte trailrunners zaten wat verder naar achteren in het deelnemersveld verstopt.

logo-vierkant-bruin-met-datum-en-locatie

Onderweg was een verzorgingspost maar gelet op de afstand en de relatief koude omstandigheden heb ik daar geen gebruik van gemaakt. Eigenlijk ben ik in een vlak tempo van de start naar de finish gelopen. De bewegwijzering was uitzonderlijk goed met plastic pijlen die bij de afslagen vaak dubbel of driedubbel waren aangebracht.

Retie Trail is een initiatief van de Arendonkse Atletiekclub ARAC afdeling Retie met de steun van provincie Antwerpen. Al met al een goed georganiseerd evenement vlak over de grens in de België. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar als een training in het najaar.

 

Geef een reactie