Review Petzl Swift RL

Een onderdeel van het trailrunnen is het lopen in het donker. Als je eenmaal besluit om ultra’s te lopen dan ontkom je daar niet aan. Daarnaast zijn er specifieke trailruns die ’s avonds of ’s nachts worden gelopen. Hoe dan ook dien je te beschikken over een goede hoofdlamp.

Mijn voorkeur voor een hoofdlamp is altijd Petzl geweest. Het merk staat garant voor hoge kwaliteit. De lampen zijn geven heel veel licht, hebben een lange accuduur, hebben een laag gewicht en zitten prettig. Veel meer kun je niet van een hoofdlamp wensen. Het grootste nadeel van een Petzl is misschien de prijs. Deze is doorgaans vrij hoog. Maar ik vind de prijs kwaliteit verhouding van de producten wel goed.

De Petzl Swift RL hoofdlamp is een zogenaamde performance hoofdlamp. Met een maximum van 900 Lumen kan dit apparaat zeer veel licht geven. Er wordt gebruik gemaakt van de Reactive Lighting technologie. De hoeveelheid licht die de hoofdlamp geeft is afhankelijk van de omgeving. Zijn er veel objecten in de buurt die het licht reflecteren of zijn er andere lichtbronnen in de buurt dan past de hoodlamp de hoeveelheid licht hierop aan. Dit leidt enerzijds tot een forse energiebesparing waardoor de lamp langer op een batterijlading mee kan gaan. Anderzijds zorgt dit voor een natuurlijker verlichting van de omgeving. Dat is veel rustiger voor je ogen.

De Petzl Swift RL hoofdlamp is waterdicht. Op één batterijlading kom je in de standaard Reactive Lighting modus met gemak een hele nacht voor. De batterijen worden opgeladen via een mini USB poort. Een volledige lading kost ongeveer 6 uur. Deze Petzl Swift RL hoofdlamp is een echte aanrader voor ierdere trailrunner.

Geef een reactie