Roseberry Topping Trailmarathon UK

Op zondag 9 december 2018 stond de laatste trailmarathon uit de Hardmoors Trailmarathon Series op het programma. Een relatief lange marathon met de nodige hoogtemeters. Een kort verslag van deze trailrun.

Het is een koude dag met een aardig windje. Ik heb daarom een extra laagje in mijn racevest gedaan. Het kan koud zijn op de hoger gelegen delen van de Moors. De start van de trailmarathon is een uur eerder dan gebruikelijk en wel om 8:00 uur. Dit omdat het ’s avonds vroeger donker wordt. Naar verwachting zal de helft van het deelnemersveld ondanks de vroegere start in het donker eindigen.

Vanaf de start in Guisborough is het direct een lange klim. Niet helemaal mijn ding om zo te starten maar het is niet anders. Ik start in de voorhoede maar lever de nodige plaatsen in onderweg naar boven. Ik vind het best. Wat omhoog gaat dat gaat straks weer omlaag. Mijn tijd komt nog wel.

Het afgelopen etmaal heeft het stevig geregend waardoor de trails er behoorlijk modderig bij liggen. Grote delen van deze trail ken ik al uit eerdere editie’s van de Hardmoors Trailmarathon Series. Wel leuk omdat het nu wel net even anders gaat. Hoogtepunt van deze trailmarathon is de Roseberry Topping. Hoe kan het ook anders. Flinke klim omhoog, stijle afdaling, checkpoint en dezelfde route terug omhoog, eerste klim omhoog kruisen en weer afdalen.

views of Hardmoors National Park during the Roseberry Topping Trail Marathon

Het eerste deel van deze trailmarathon bevat de meeste hoogtemeters. Daarna gaan we wat dieper de Moors in en blijven we op hoogte. Door een glooiend landschap leggen we eindeloze trails door de heide en de modder af. Het tempo gaat omhoog en en het verstand gaat op nul. Genieten van al dit moois.

Net zo als alle andere trailmarathons uit deze serie is deze trailmarathon geen 42 kilometer. Nog niet misschien. Bij 40 kilometer zit een verzorgingspost. Dan weet je genoeg. We zijn er voorlopig nog niet. Bij navraag wordt meegedeeld dat het nog 4 tot 5 mijl trailen is. Geen punt, ik voel me prima dus waarom niet. Na 5:56 uur passeer ik als 22ste de finish. Een mooi slot van de de Hardmoors Trailmarathon series 2018….

Geef een reactie